2010. augusztus 9., hétfő

Spenót

Hozzávalók:

450 g fagyasztott spenót
5-6 krumpli (kb. fél kg)
3 dl tej
1 evőkanál liszt
2 gerezd fokhagyma
kb 1 evőkanál vaj
fél pohár tejföl





A fagyasztott spenótot folyamatos kavargatás mellett felolvasztom két dl tejben. Közben sózott vízben felteszem főni a kockára vágott krumplit, nagyjából 10 percre. A spenótot megsózom, hozzányomom a 2 gerezd fokhagymát. Miután a krumpli megfőtt, a maradék 1 dl tejjel és a vajjal áttöröm, krumplipürét csinálok belőle. Ezt hozzáadom a spenóthoz, összekeverem. A tejfölben elkeverem a lisztet, ez lesz a habarás, amit a végén hozzáöntök. Még egyszer felforralom és kész is. 


Feltétként tükörtojást szoktunk rá tenni, amire egy kevés vegetát szórunk. Mi így szoktuk meg, de lehet rá tenni akár megpirított füstölt sonkát, virslit, ki hogy szereti. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése