2010. szeptember 19., vasárnap

Mézes süti

Hozzávalók:

2 csomag Mogyi mézeslap
150 g vaj
kb. 70 g sűrített tej
2 cs. vaníliás cukor
2 ek. liszt
1 tojás
15 dkg porcukor




Krémtöltelék:
Megolvasztom a vajat, hozzáöntöm a sűrített tejet és a két csomag vaníliás cukrot. Mikor összeolvadt a massza, leveszem a tűzről, és óvatosan belekeverem a tojássárgáját, csak vigyázni kell, hogy meg ne főljön benne.Közben 2 púpozott evőkanál lisztet összehabarok másfél dl tejjel, hozzáöntöm, és visszarakom az egészet a tűzhelyre. Addig kavarom, amíg sűrű massza nem lesz belőle. Ezután le kell hűteni.

Közben a mézes lapokat félbe vágom, majd a lehűtött masszát rájuk kenem, és négy vékony lapot ragasztok össze. A tetejét nem kenem be, mert arra jön majd a cukormáz, miután a kívánt formákra vágtam az összeragasztott tésztalapokat.

Cukormáz
A tojásból megmaradt fehérjét picit felverem, majd hozzászórok kb. 15 dkg porcukrot. Az állagán látszik, mennyi porcukor kell bele, lényeg, hogy könnyen lehessen majd kenni a sütik tetejére.

 Az így elkészített sütiket pár órára hűtőbe teszem, hogy a mézes lapok beszívják a krémet és a cukormáz megszáradjon. Igazából kell neki egy-két nap, és akkor a legfinomabb. A tetejére még szórhatunk porcukrot, de itt csak a kép kedvéért szórtam rá, mivel már ígyis nagyon édes volt :D

A receptről annyit kell tudni, hogy miután rengeteg mézes süti receptet elolvastam, gondoltam összeállítom azt a krémet, ami nekem a legjobban ízlene. Először túl édesre sikerült, de a receptben csökkentettem a cukor mennyiségét. Legközelebb karamell ízű töltelékkel fogok kísérletezni.... :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése