2010. november 21., vasárnap

Húsleves


Hozzávalók:

75 dkg csibefarhát vagy csirkeaprólék
1 csomag leveszöldség
5-6 db répa
1 gerezd fokhagyma

egész fekete bors




A zöldségeket megtisztítom és meghámozom, majd a megmosott csirkével együtt felforralom egy nagy fazékban.  Miután felforrt kis lángon körülbelül két órán keresztül főzöm. Közben ízesítem, teszek bele ízlés szerinti sót (nálam ez 4 e.k.), egész borsot és a fokhagymát. Miután a zöldségek és a hús is megfőtt, kiveszem őket a kész levesből. A leves habját én nem szoktam főzés közben leszedegetni, hanem a végén átszűröm az egész levest. A végén cérnametéltet főzök ki hozzá, amit külön rakok a levesből kiszedett répához és húshoz. Mellesleg ezt a levest bármilyen csontos húsból lehet csinálni, szóval legközelebb eltekintek a csibefarháttól, és lehet combból készítem, mert ez így kicsit morbid volt :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése