Variációk spagettire
Tejszínes-gombás
spagetti
· 1 fej hagyma
· 1 doboz főző tejszín
· 1 doboz champion gomba
· petrezselyem (lehetőleg friss), só, bors
A hagymát felkockázom, és kevés olajon megpirítom. Közben
apróra vágom a gombát, és azt is főzöm egy kis ideig a hagymával együtt.
Ráöntöm a főzőtejszínt, és így főzöm legalább 10-15 percig, h teljesen
összeérjenek az ízek, és megpuhuljon a gomba. Közben fűszerezem, ízlés szerinti
mennyiségben, fokhagyma is mehet bele. Parmezán sajtot lehet még
bele tenni, vagy a végén a tetejére, de én inkább a trappistát preferálom.
Tejszínes-csirkés/pulykás
spagetti
Hozzávalók:
· 1 fej hagyma
· 300 g csirke/pulyka
· 1-2 doboz főzőtejszín (ízlés szerint)
· só, bors, kevés fokhagyma, esetleg tárkony
Igazából itt is pontosan ugyanúgy járok el, mint a gombás
spagettinél, a lényeg, hogy a hús itt is nagyon apróra legyen felvagdalva.
Szintén legalább 10-15 percig kell a tűzön hagyni, hogy az ízek jól összeérjenek,
és aki szereti, rakhat bele még egy kevés parmezánt.
Bolognai spagetti
- 1 fej hagyma
- Fél kg darált hús
- 500 ml paradicsomszósz
- Fűszerek:
majoránna
bazsalikom
fokhagyma
só, bors
Az apróra vágott és megpirított hagymán pirítom egy kicsit a húst, amíg teljesen meg nem fől, utána ráöntöm a paradicsomszószt, és fűszerezem. Közepes lángon min. 20 percig hagyom főni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése