2012. október 8., hétfő

Variációk spagettire


Variációk spagettire

Tejszínes-gombás spagetti
Hozzávalók:

·         1 fej hagyma
·         1 doboz főző tejszín
·         1 doboz champion gomba
·         petrezselyem (lehetőleg friss), só, bors

A hagymát felkockázom, és kevés olajon megpirítom. Közben apróra vágom a gombát, és azt is főzöm egy kis ideig a hagymával együtt. Ráöntöm a főzőtejszínt, és így főzöm legalább 10-15 percig, h teljesen összeérjenek az ízek, és megpuhuljon a gomba. Közben fűszerezem, ízlés szerinti mennyiségben, fokhagyma is mehet bele.  Parmezán sajtot lehet még bele tenni, vagy a végén a tetejére, de én inkább a trappistát preferálom. 

Tejszínes-csirkés/pulykás spagetti
Hozzávalók:

·         1 fej hagyma
·         300 g csirke/pulyka
·         1-2 doboz főzőtejszín (ízlés szerint)
·         só, bors, kevés fokhagyma, esetleg tárkony


Igazából itt is pontosan ugyanúgy járok el, mint a gombás spagettinél, a lényeg, hogy a hús itt is nagyon apróra legyen felvagdalva. Szintén legalább 10-15 percig kell a tűzön hagyni, hogy az ízek jól összeérjenek, és aki szereti, rakhat bele még egy kevés parmezánt.

Bolognai spagetti
Hozzávalók:

  • 1 fej hagyma
  • Fél kg darált hús
  • 500 ml paradicsomszósz
  • Fűszerek:
              oregánó
              majoránna
              bazsalikom
              fokhagyma
              só, bors

              Az apróra vágott és megpirított hagymán pirítom egy kicsit a húst, amíg teljesen meg nem fől, utána ráöntöm a paradicsomszószt, és fűszerezem.  Közepes lángon min. 20 percig hagyom főni. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése