2010. december 5., vasárnap

Lencsefőzelék

Hozzávalók:

0,5 kg lencse
4 db kissebb krumpli
fél vöröshagyma
olaj
ízlás szerinti kolbász (kb. 300 g)
pirospaprika

bors
fokhagyma


Sűrítéshez:
fél doboz tejföl
egy e.k. liszt


A lencsét megfőzöm (lencse típusától függ, hogy mennyi ideig kell), körülbelül fél óra alatt megvan. Közben felkockázom a krumplit, és ezt is puhára főzöm 10 perc alatt. Felvágom és megpirítom a hagymát, utána felkarikázom a kolbászt és azt is hozzárakom a hagymához, és picit megsütöm. Miközben puhul a lencse, megfűszerezem ízlés szerinti sóval, borssal és 1-2 gerezd fokhagymával. Amikor már teljesen puha, hozzáöntöm a kolbászt a hagymával és a megfőtt krumplit. Ezután leveszem a gázról, és elkészítem a habarást a tejfölből és a lisztből. Teljesen csomómentesnek kell lennie. Ezt folyamatos kevergetés közben hozzáöntöm a lencséhez, nehogy összecsomósodjon. Félbarna, vagy rozsos kenyérrel, de akár anélkül is, ISTENI :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése