2011. február 21., hétfő

Görög tortilla

Hozzávalók:
pulyka vagy csirkemell
tejföl vagy joghurt
tortilla lapok
uborka
vöröshagyma
paprika
paradicsom

Fűszerek:
paprika
fokhagyma
bazsalikom
só, bors

A pulykamellet nagyon apróra vágom, és kevés olajon kisütöm, ízlés szerint fűszerezem. Eközben elkészítem a tejfölös vagy joghurtos mártást, amit szintén a fenti fűszerekkel ízlés szerint fűszerezek. A zöldségeket (az uborkán kívül) szintén apróra vágom és összekeverem. Nagyon illik hozzá a tzatziki saláta, szóval lereszelek két uborkát, és kinyomkodom belőle a levét. Összekeverem tejföllel, megsózom, borsozom, egy-két gerezd fokhagymával esetleg kaporral ízesítem. A tortilla lapokat 20 mp-re a mikróba rakom, majd a közepére rárakom az elkészített hozzávalókat. Úgy a legjobb, ha a hús és a tortilla lap még meleg, a saláta és az öntet pedig hideg. Chili-szószt is raktunk bele, de arra még nincs receptem, szóval maradt a jól bevált Univer chiliszósz :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése