Hozzávalók: (5 db nyárshoz)
Kb. 20 dkg csirkemell
Kaliforniai paprika
Császárszalonna
Cukkini
esetleg gomba, paradicsom stb.
Só, bors
pirospaprika
olaj
A csirkemellet kisebb kockákra vágom, a paprikát és a szalonnát is hasonló méretűre, a cukkinit pedig vékonyabb karikákra. Egy kevés olajban összekeverek sót, pirospaprikát, fokhagymát, és borsot (vagy bármi egyebet, ami megfelel az ízlésünknek). A nyársra feltűzdelem az összeaprított husit és zöldségeket, majd megkenem az olajos-fűszeres keverékkel, és fedő alatt, lassú tűzön megpirítom. Ha nagyon engedi a levét, akkor leveszem a fedőt, különben inkább főni fog, mint sülni. Vegyes salátával, héjában sült krumplival, rizzsel, tzatzikivel, barbecue, fokhagymás v. csili szósszal tálalhatjuk. Ez már csak a kreativitásunkon múlik :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése