3-4 csirkecomb
250 g fagyasztott borsó
1 vöröshagyma
3 sárgarépa
2 fehérrépa
1 karalábé
fél zellergumó (vagy egy egész kisebb)
1 evőkanál liszt
2 dl főzőtejszín
1 dl tejföl
Fűszerek:
tárkony, bazsalikom, babérlevél, 4 szem egész feketebors, pirospaprika, fokhagyma
A hagymát félbevágom, az egyik felét felaprítom a másikat félrerakom. Kevés olajon picit megpirítom a hagymát, majd rárakom a csirkét (lehet bőrrel együtt is, vagy anélkül).Hozzáöntöm a borsót is, hogy közben az is felolvadjon. Addig hagyom így, míg fehér nem lesz a csirke mindkét fele, és a borsó is felolvadt. Közben meghámozom és felaprítom a sárgarépát, és megmosom a többi zöldséget. A fél hagymát egészben rakom bele, a többi leveszöldséget szintén, a sárgarépát felaprítva. Hozzáöntök kb. két l vizet és közepes lángon felforrósítom, és így hagyom kb. 50 percig, amíg minden összetevő meg nem puhul. Közben fűszerezem: 1 gerezd fokhagymával (belenyomom), egy kiskanál pirospaprikával (lehet erős is), egy csipet bazsalikommal, 4 egész borssal, egy babérlevéllel, egy evőkanál tárkonnyal, és két evőkanálnyi sóval. A vége felé egy külön mélytányérba merek egy kicsit a levéből, összekeverem két deci főzőtejszínnel és kb. 1 dl tejföllel, és hozzáadok egy evőkanálnyi lisztet. Simára keverem, és visszaöntöm a leveshez. Összekeverem, hagyom, hogy jól összeérjenek az ízek. Tálaláskor negyedekre szeletelt citrommal ízesíthetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése