2012. július 2., hétfő

Görög-saláta variációk

Hozzávalók:

  • Uborka
  • Paradicsom
  • Vöröshagyma
  • Fűszerek: só, bors, oregano, bazsalikom, majoránna, paprika


És akkor ezek lennének az én variációm görög salátára:

Alap: a klasszikus, egyszerű görög saláta kockákra vágott uborkából, paradicsomból, és vöröshagymából áll, önthetünk rá egy kevés olívaolajat (de ez fogyókúra idején kimaradhat), és fűszerezzük a kedvenc mediterrán fűszereinkkel. 

Öntetes: szinte minden salátára ugyanazt az öntetet rakom (tejföl megfűszerezve paprikával, borssal és fokhagymával)

Feta sajtos: A klasszikus görög salátából nem hiányozhat a feta sajt... kivéve, ha fogyózunk :)

Tojással: Minden salátához jól illik a főtt tojás, de akár a tojásfehérje magában is, ha elég elszántak vagyunk :)

Csirkemellel: grillezett, vagy egy kis olajon párolt csirkemell fokhagymás, vagy görög fűszerezéssel. 


Az elkészítés módjától függ, de egy adagban kb. 200-300 kcal van

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése