2014. február 5., szerda

Mandulás csirkemell currys rizzsel

kevés liszt (zabpehelyliszt vagy tönkölyliszt)
2 tojás
70 g reszelt mandula
2 csirkemell


250 g rizs
curry
bombay masala fűszerkeverék (kihagyható)
2 tojás




A csirkemelleket kisebb érmékre vágjuk, meghempergetjük először a lisztben, utána a tojásban, majd a mandulában. Egy serpenyőben olajat forralunk, de nem szabad túl melegnek lennie, különben leég a mandula és nyers marad belül a hús. Kb. 3-4 perc kell a húsnak mindkét oldalon, közepes tűzön sütve. Sózni picit a húst kell, és picit a mandulát is, de ne vigyük túlzásba. Elkészítem a rizst, (lehet zacskós, szemes vagy barnarizs is), majd egy serpenyőben kevés olajon hozzáütünk két tojást, jól elkeverjük, és megfűszerezzük.

Szemes rizs elkészítése: a megmosott rizst kevés olajon gyorsan megpirítjuk, majd felöntjük vízzel. 1 rész rizshez két rész víz megy. Megsózzuk, és felforraljuk, majd miután levettük a tűzről kb. 15 percig állni hagyjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése