2014. február 2., vasárnap

Almáspite

Tészta:
25 dkg vaj
40 dkg finomliszt
12 dkg kristálycukor
1 tojás
fél citrom reszelt héja és leve
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1-2 evőkanál tejföl

Töltelék:
1,5 kg alma
fahéj
3 csomag vaníliás cukor

A vajat elmorzsoljuk a liszttel és a többi hozzávalóval együtt puha tésztát gyúrunk belőle. Két cipót formálunk belőle, és legalább fél órára hűtőbe tesszük. Az almákat nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és jó alaposan kinyomkodjuk a levét, különben a tészta átvenné az alma levét. Utána cukrozzuk, teszünk bele fahéjat. Egy kivajazott tepsi aljába beleegyengetjük a tészta egyik felét, rá következik az almás töltelék, és a tetejére kerül a cipó másik fele. Mivel ez a tészta nagyon vajas, és nehéz vele kézzel dolgozni, úgy is meg lehet csinálni a tetejét, hogy kis golyócskákat szórunk az almás töltelék tetejére. Aki ügyes, az el tudja dolgozni a tésztát egyenletesen is :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése