20 dkg liszt (ezesetben tönkölyliszt)
3 dl tej
kb. 2 dl víz
2 tojás
csipetnyi só
300 g zöldborsó
100 g angolszalonna
20 g vaj
tilápia hal
vörös bors, só
fél lime reszelt héja és leve
vaj a sütéshez
A palacsinta összetevőit jó alaposan elkeverjük, és kisütünk négy-öt palacsintát. A zöldborsót megpároljuk kevés vízen, megsózzuk, majd miután kihűlt botmixerrel pépesítjük, de nem kell teljesen. Az angolszalonnát felvagdaljuk és a vajon megpirítjuk. Vajjal együtt ráöntjük a a borsóra és elkeverjük. A kész töltelékkel megkenjük a palacsintákat, óvatosan felcsavarjuk, hagyjuk kicsit állni, berakjuk hűtőbe, hogy összeálljon. A halat megszórjuk a vörös borssal, megsózzuk, majd közepes lángon kisütjük a vajban, amibe beleöntöttünk egy fél lime levét és a héját.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése